APV: 22,5 miliona dinara za socijalno najugroženije porodice u nerazvijenim opštinama u Vojvodini

VIDEO  K9: Predstavnici najmanje razvijenih opština u Vojvodini juče su u Pokrajinskoj vladi dobili vaučere za robu namenjenu socijalno najugroženijim porodicama u vrednosti oko 195 hiljada evra.

0
342

Donaciju u vrednosti od oko 22,5 miliona dinara, koja se sastoji od prehrambenih artikala, flaširane vode i sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju, dobilo je za svoje najsiromašnije žitelje, 19 opština koje spadaju u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, tom prilikom je izjavio da će Pokrajinska vlada uvek naći način, model i sredstva da pomogne socijalno ugroženom stanovništvu, a da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da obezbedi da se ove sredine brže ekonomski razvijaju, da se u njima otvaraju nove firme i pogoni i stvaraju uslovi da se ljudi zaposle i zarade za sebe i svoje porodice, te da se smanji potreba za socijalnim uslugama.

Program upućivanja ove humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu realizovao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u koordinaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Predstojeći praznici su prava prilika da se pomoć uputi onim ljudima kojima je i najpotrebnija, istaknuto je tom prilikom, a iz resornih sekretarijata su pozvali predstavnike okupljenih opština da budu proaktivni i na budućim konkursima za dodelu podsticajnih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.