APV: 22,5 miliona dinara za socijalno najugroženije porodice u nerazvijenim opštinama u Vojvodini

VIDEO  K9: Predstavnici najmanje razvijenih opština u Vojvodini juče su u Pokrajinskoj vladi dobili vaučere za robu namenjenu socijalno najugroženijim porodicama u vrednosti oko 195 hiljada evra.

271

Donaciju u vrednosti od oko 22,5 miliona dinara, koja se sastoji od prehrambenih artikala, flaširane vode i sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju, dobilo je za svoje najsiromašnije žitelje, 19 opština koje spadaju u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, tom prilikom je izjavio da će Pokrajinska vlada uvek naći način, model i sredstva da pomogne socijalno ugroženom stanovništvu, a da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da obezbedi da se ove sredine brže ekonomski razvijaju, da se u njima otvaraju nove firme i pogoni i stvaraju uslovi da se ljudi zaposle i zarade za sebe i svoje porodice, te da se smanji potreba za socijalnim uslugama.

Program upućivanja ove humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu realizovao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u koordinaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Predstojeći praznici su prava prilika da se pomoć uputi onim ljudima kojima je i najpotrebnija, istaknuto je tom prilikom, a iz resornih sekretarijata su pozvali predstavnike okupljenih opština da budu proaktivni i na budućim konkursima za dodelu podsticajnih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.