APV: 175 miliona dinara za stambeno zbrinjavanje porodica sa troje ili četvoro dece

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine, za 2019. godinu.

0
334

Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.

Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši probleme stanovanja, saopšteno je nakon sednice Pokrajinske vlade.

Osim toga, na današnjoj sednici je za vršioca dužnosti „Naučno-tehnološkog parka Novi Sad“ imenovan prof. dr Srđan Kolaković, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.