APV: 142 miliona dinara stočarima

VIDEO K9: Ugovori vredne više od 142 miliona dinara dodeljeni su danas korisnicima 69 poljoprivrednih gazdinstava, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstsva po konkursu nadležnog pokrajinskog sekretarijata za opremanje stočarskih farmi.

202

Dan stočara na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu bio je prilika i za dodelu ugovora poljoprivrednim gazdinstvima koja su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Reč je o ukupno 142 miliona dinara koja je dobilo 69 korisnika.

“Napomenuo bih činjenicu da je najviše izdvajanja bilo u opremanje svinjarskih farmi, dakle najviše je onih koji se bave svinjarskom proizvodnjom i najviše para je opredeljeno. Mogu slobodno da kažem da je gotovo 66,5 miliona dinara namenjeno za opremanje svinjarskih farmi. Govedarske farme preko 31 milion ulaganja, ovčarske farme skoro 30 miliona i živinarske farme nešto preko 15 miliona”, rekao je dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Pokrajinska vlada je, prema njegovim rečima, podržala ovu investicuiju sa 80 miliona dinara i posebno istakao zadovoljstvo da su među korisnicima ovih ugovora žene i poljoprivrednici mlađi od 40 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.