APV: 142 miliona dinara stočarima

VIDEO K9: Ugovori vredne više od 142 miliona dinara dodeljeni su danas korisnicima 69 poljoprivrednih gazdinstava, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstsva po konkursu nadležnog pokrajinskog sekretarijata za opremanje stočarskih farmi.

0
230

Dan stočara na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu bio je prilika i za dodelu ugovora poljoprivrednim gazdinstvima koja su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Reč je o ukupno 142 miliona dinara koja je dobilo 69 korisnika.

“Napomenuo bih činjenicu da je najviše izdvajanja bilo u opremanje svinjarskih farmi, dakle najviše je onih koji se bave svinjarskom proizvodnjom i najviše para je opredeljeno. Mogu slobodno da kažem da je gotovo 66,5 miliona dinara namenjeno za opremanje svinjarskih farmi. Govedarske farme preko 31 milion ulaganja, ovčarske farme skoro 30 miliona i živinarske farme nešto preko 15 miliona”, rekao je dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Pokrajinska vlada je, prema njegovim rečima, podržala ovu investicuiju sa 80 miliona dinara i posebno istakao zadovoljstvo da su među korisnicima ovih ugovora žene i poljoprivrednici mlađi od 40 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.