APV: 135 miliona dinara savremenom stvaralaštvu

VIDEO K9: Pokrajinska vlada izdvojila je 135 miliona dinara za projekte u oblasti savremenog stvaralaštva, a danas su u Srpskom narodnom pozorištu uručeni ugovori za finansiranje i sufinansiranje projekata iz ove oblasti.

0
76

Danas je u Srpskom narodnom pozorištu uručen 281 ugovor za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva, za koje je Pokrajinska vlada izdvojila 135 miliona dinara.

Reč je o projektima iz oblasti književnog stvaralaštva i izdavaštva, scenskog i muzičkog stvaralaštva i vizuelne umetnosti i multimedije.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, u narednom periodu očekuje se objavljivanje sabranih dela akademika Milorada Ekmečića, Dejana Medakovića i Matije Bećkovića, a već su objavljena sabrana dela Borislava Mihajlovića Mihiza, što je samo jedan deo napora u izdavaštvu Vojvodine, koje pokazuje vitalnost i energiju koju vredi podržati.

Za filmsku umetnost i audio-vizuelno stvaralaštvo izdvojeno je 60 miliona dinara, za književno stvaralaštvo i izdavaštvo 20 miliona dinara, za scensko i muzičko stvaralaštvo po 20 miliona, a za vizuelnu umetnost i multimediju 15 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.