APV: 114,5 miliona dinara za obnovu Đačkog igrališta

VIDEO K9: Za kompletnu rekonstrukciju Đačkog igrališta u Novom Sadu Pokrajinska vlada izdvojila više od 148 miliona dinara.

0
43

Popularno Đačko igralište u Novom Sadu biće sveobuhvatno rekonstruisano sredstvima Pokrajinske vlade koja je za tu namenu izdvojila 114,5 miliona dinara.

Radove u okviru kompleksa Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja – Đačkog igrališta obišao je danas predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je naveo da  rekonstrukcija podrazumeva obnovu otvorenog fudbalskog terena, postavljanje veštačke trave i rasvete, nabavku opreme, zamenu 500 stolica, kao i za sanaciju svlačionica i betonskog terena te da je vreme da Đačko igralište dobije novi kvalitet sa standardom koji će omogućiti da se na njemu odvijaju takmičenja i tokom noći.

Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada finansirala i rekonstrukciju atletske staze ukupne površine 5.700 kvadratnih metara sa četiri trake za trčanje, čime su stvoreni  kvalitetniji uslovi za realizaciju nastavnog procesa i takmičenja i za bavljenje sportom a ovom prilikom najavio je i da će novi objekat Studentskog kulturnog centra biti u funkciji u naredna tri meseca.

U Đačko igralište nije bilo značajnijih ulaganja još od osamdesetih godina prošlog veka, rekao je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Nebojša Maksimović.

Đačko igralište otvoreno je 31. maja 1936. godine i jedan je od simbola Novog Sada. Inicijativu za njegovu izgradnju realizovala je predratna Muška gimnazija Kralja Aleksandra prvog uz pomoć dobrovoljnog rada učenika, a prema projektu inženjera Milutina Tatića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.