APV: 10,5 miliona dinara za CK Vojvodine

VIDEO K9: Za sedmodnevni boravak dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine, Pokrajinska vlada je izdvojila 10,5 miliona dinara.

0
16

„I ove godine će Pokrajinska vlada finansirati odmor i oporavak 450 dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine“, rekla je juče predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, nakon što se, povodom Nedelje Crvenog krsta, sastala s predsednikom i sekretarom Crvenog krsta Vojvodine Dejanom Ukropinom i Boškom Mitrašinovićem.

Za sedmodnevni boravak dece, u nekoliko smena, izdvojeno je 10,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena Crvenom krstu Vojvodine.

Mališani će tom prilikom imati i organizovane radionice u okviru Letnje škole Crvenog krsta, koje će držati mladi volonteri. Teme radionica su, između ostalog, promocija humanih vrednosti, zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti.

Imaće priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći te da se upoznaju sa principima i vrednostima organizacije Crvenog krsta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.