April u znaku igre

VIDEO K9: Kulturni april će u Novom Sadu biti u znaku 20. Beogradskog festivala igre. Program ove manifestacije najavljen je danas u Gradskoj kući.

0
45

Svetska premijera plesne predstave „Faun“ italijanskog Baleta Torina, kao i tri predstave jedne od vodećih svetskih trupa, Holandski teatar igre deo su programa jubilarnog 20.

Beogradskog festivala igre koji će biti održan u Novom Sadu. Predstave će biti održane na sceni Srpskog narodnog pozorišta gde će 5. aprila, nastupiti Balet Torina, a 7. i 8. Holandski teatar igre.

Holandsko teatar igre iz Haga po sedmi put učestvuje na Beogradskom festivalu igre, a u SNP ove godine predstaviće se  komadima „Trasa“, „Bogovi i psi“ i „Figure u izumiranju“, a učešće tri trupe iz Italije u programu ovogodišnjeg Festivala, kako je rečeno, nastavak je duge i uspešne saradnje Ambasade Republike Italije sa Beogradskim festivalom igre i Nacionalnom asocijacijom za igru.

Direktorka Beogradskog festivala igre izrazila je zadovolјstvo što se Festival već 19 godina održava i u Novom Sadu, uvek sa posebno biranim programom.

Jung se na kraju zahvalila svim partnerima koji godinama podržavaju ovaj Festival i veruju da on, dok traje, može da usmeri pažnju sveta na savremenu umetnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.