Aplikacija za prijavu štete

VIDEO K9: Prateći trendove kako digitalnih navika korisnika, tako i povećanog rizika od šteta u poljoprivredi izazvanih prirodnim katastrofama, osiguravajuće kuće razvijaju savremene aplikacije koje olakšavaju posao proizvođačima. Jedna od njih, aplikacija DDOR TERRA, razvijena u saradnji sa BioSens institutom, predstavljena je juče u zgradi Pokrajinske vlade.

0
58

Digitalna platforma, odnosno mobilna aplikacija omogućava poljoprivrednim proizvođačima prijavu šteta odmah po neželjenom događaju i to sa njihove njive ili iz voćnjaka.

Na ovaj način, uz digitalizaciju, postupak procene šteta biće brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači će, kako je rečeno, brže moći da nastave sa radom.

Aplikacija će biti besplatna za sve njihove osiguranike i dostupna za preuzimanje na Google Play prodavnici.

DDOR TERRA aplikacija je razvijena sa Institutom BioSens i koristi najsavremenije GIS (Geografski informacioni sistem) modele za prijavu i procenu štete upotrebom satelitskih fotografija i naprednih filtera za odabranu parcelu sa osiguranim usevima ili plodovima, te prati njihov rast i napredak do termina za žetvu.

Čitav aplikativni sistem obezbeđuje jasniju procenu rizika, a u slučaju štete preciznije kvantifikovanje gubitaka. Na ovaj način se pored brzine i tačnosti, ubrzava postupak procene i likvidacije štete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.