Apel vojnih beskućnika Vladi i poslanicima

VIDEO K9: Rešenje decenijskih pitanja vojnih lica i njihovih porodica koji su ostali bez svojih stanova u republikama bivše Jugoslavije država bi mogla da reši izdvajanjem sredstava posebne namene u budžetu planiranom za narednu godinu, smatraju u Udruženju vojnih beskućnika Novog Sada.

0
13

Apel Vladi i poslanicima Skupštine Srbije da u budžetu za 2023. godinu budu planirana sredstva posebne namene za rešavanje njihovih višedecenijskih stambenih pitanja, uputilo je Udruženje Vojnih beskućnika Novog Sada sa svoje redovne izborne godišnje Skupštine održane u petak u Novom Sadu.

Ta bi budžetska sredstva, kako navode, bila korišćena za vojnih beskućnika, čiji su stanovi oduzeti u bivšim republikama SFRJ.

Novac bi iskorišćen i za pomoć porodicama vojnih beskućnika koje koriste smeštaj i za to plaćaju nadoknadu u vojnim objektima, magacinima, učionicama, adaptiranim kuhinjama i drugim prostorijama u kojima su uslovi za život, kako je naveo, ispod nivoa ljudskog dostojanstva.

Neki od članova ovog udruženja uspeli su tokom proteklih godina da reše svoje stambeno pitanje, ali su ostali u udruženju sve dok i ostali članovi čija je imovina na prostoru bivše SFRJ oduzeta, ne dobiju krov nad glavom.

Vlada Republike Srbije usvojila je 17. novembra Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi i primanja u iznosu od 1.843,4 milijarde dinara, a koji su za 7,8 odsto veći u odnosu na iznos predviđen rebalansom budžeta za 2022. godinu, a o kojem se, prema ranijoj najavi ministra finansija, skupštinska rasprava očekuje 5. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.