Apel Ronilačke jedinice: Oprez pri ulasku u vodu!

VIDEO K9: Povodom dva slučaja utapanja juče, u Vrbasu i Požarevcu, Ronilačka jedninica Žandarmerije apelovala je na građane da budu svesni opasnosti i vode više računa pre ulaska u vodu.

0
570

Od početka jula ove godine Ronilačka jedinica Žandrmerije 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika, od kojih dva juče, iz reka u Vrbasu i Požarevcu.

“Nažalost, i pored brojnih apela i vežbi akcija spasavanja koje smo održali na teritoriji Srbije u cilju pokazivanja važnosti poštovanja reka, dešavaju se tragedije i u poslednjih mesec dana čak je 20 utopljenika izvađeno od strane policijskih službenika Ronilačke jedinice Žandarmerije“, Aleksandar Kikoš, komandant Ronilačke jedinice.

Kikoš je istakao da je važno da građani budu svesni opasnosti na neuređenim kupalištima, ali i da vode više računa pre ulaska u vodu.

„Još jednom apelujemo da se ne koriste neuređena kupališta, ne konzumira alkohol pre ulaska u vodu i ne ulazi nepripremljeno u vodu, jer sve to može dovesti do tragičnog ishoda“, naglasio je komandant Ronilačke jedinice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.