Apel: Ne zatvarajte muzeje

VIDEO K9: Međunarodna manifestacija Muzeji za 10, koja je, umesto u maju, zbog pandemije ove godine pomerena za novembar, počela je u ponedeljak i trajaće do nedelje, 15. novembra, ove godine u potpuno drugačijem obliku.

0
21

Sutra će u okviru manifestacije “Muzeji za 10” biti obeležena Evropska noć muzeja, u potpuno drugačijim uslovima nego što je to bilo do sada, sa akcentom na digitalne sadržaje. Organizatori ističu da fokus ove godine nije na broju posetilaca već na važnosti prisustva manifestacije na kulturnoj mapi Srbije.

Naši građani pokazuju veliko interesovanje za on lajn muzejske programe, kažu u Narodnom muzeju u Beogradu, čemu se ove ustanove ubrzano prilagođavaju.

Slična situacija je i sa muzejima u regionu.

Manifestacija Muzeji za 10 aktuelan je u više od 40 gradova Srbije u kojima je skoro 80 ustanova kulture pripremilo raznovrsne izložbe, interaktivne radionice za decu i odrasle, predavanja, projekcije filmova i druge aktivnosti.

Ulaz je besplatan, a pored mogućnosti da poseti svoje omiljene muzeje, publika može preko sajta Manifestacije da pogleda sve digitalne sadržaje koje pružaju ustanove kulture Srbije.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.