Apel davaocima svih krvnih grupa

VIDEO K9: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao je dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da doniraju krv pre nego što odu na godišnje odmore, jer su u letnjem periodu zalihe svih krvnih grupa značajno smanjene.

427

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine trenutno raspolaže sa smanjenim zalihama svih krvih grupa.

Stoga pozivaju građane da se odazovu svim akcijama na kojima se prikuplja krv, kako bi se stabilizovale zalihe i kako bi ova dragocena tečnost stigla do onih kojima je neophodna.

“U ovom trenutku su sve krvne grupe smanjene tako da ne bih izdvajala nijednu posebno da je deficitarna, smanjene su sve zalihe krvnih grupa, posebno sa negativnim RH faktorom, 0 negativna nam je najpotrebnija uvek, s obzirom da 0 negativna može da se da i pacijentima koji su i drugih krvnih grupa”, rekla je za Kanal 9 Zorica Bjelić, portparolka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi su svakodnevno na terenu, kaže Bjelić, koja podseća da njihove mobilne ekipe od početka ove godine prikupljaju krv i na teritorijma Vrbasa, Vršca, Sente i Kikinde, a maja i na području Zrenjanina i Sremske Mitrovice.

Zainteresovani građani koji žele da doniraju krv mogu to da učine i u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine koji se u Novom Sadu nalazi u ulici Hajduk Veljkovoj 9a, svakog radnog dana od 7 do 14 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.