Apel davaocima krvi

VIDEO K9: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine popunjava zalihe napravljene pre vanrednog stanja i trenutno su im napotrebnije A i nula, kao krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

13

Potrebe pacijenata na području Vojvodine za krvlju i krvnim produktima su podmirene, kažu u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, koji je ipak uputio poziv dobrovoljnim davaocima ređih krvnih grupa, A i 0, kao i onima sa negativnim RH faktorom, da daju krv.

Mobilne ekipe Zavoda za transfuziju prikupljaju krv od davalaca širom Vojvodine prema utvrđenom nedeljnom rasporedu koji se nalazi i na njihovom sajtu, gde zainteresovani mogu pogledati termine i priključiti se akciji.

Tokom vanrednog stanja osetno je manji odziv dobrovoljnih davalaca, a ove povremene apele Zavod upućuje kako bi popunili zalihe napravljene pre čitave ove situacije. Davaoci se, kako je rekla ne testiraju na novi koronavirus.

Ipak, postoji procedura za davaoce po ulasku u zgradu Zavoda, koja, pored standardnog popunjavanja upitnika, podrazumeva merenje temperature, a u prostoriju za davanje krvi mogu istovremeno da budu samo tri davaoca na propisanoj distan

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.