Antikviteti sa Karlovačkog buvljaka

VIDEO K9: Prvi "Karlovački buvljak" ispunio je očekivanja organizatora čija je namera bila da na jednom mestu okupi izlagače antikviteta i ljubitelje starina.

0
71

U Sremskom Karlovcima je, sredinom ovog meseca, održan prvi “Karlovački buvljak” koji je, na zadovoljstvo inicijatora ovog događaja, prevazišao očekivanja kada je reč o odzivu izlagača i posetilaca.

Na buvljaku u Karlovcima su se mogle pronaći razne vrste antikviteta i starina.

Prvi buvljak nastao je u Parizu, a organizovali su ga siromašni ljudi, kaže Gabor Večei, inicijator Karlovačkog buvljaka. Takvi buvljaci, na kojima se mogu naći i vredni antikviteti i stvari koje sakupljaju kolekcionari, danas su mesta koja okupljaju veliki broj turista.

O vrednostima koje imaju stare stvari i antikviteti treba, kako je naveo, upoznati i mlađe generacije, kako se kasnije ne bi kajali zbog nekih svojih postupaka.

Antikvitetom se može nazvati stvar koja je stara najmanje stotinu godina, a za svaki od njih vezana je i priča vredna kao sam taj predmet, a prvi buvljak u Sremskim Karlovcima imao je šta da ispriča ljubiteljima starina koji su prebirali po njegovim štandovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.