Antićevi dani – prvih 10 godina

VIDEO K9: Po deseti put u Novom Sadu održava se manifestacija "Antićevi dani" u znak sećanja na dan rođenja pesnika Miroslava Antića. Ova petodnevna manifestacija i ove godine će biti odžana na više lokacija u gradu.

0
532

Miroslav Antić je brend, legenda i zaštitni znak Novog Sada, pa je neosnovano svoditi njegovo stvaralaštvo na ”Plavi čuperak”, ”Garavi sokak” i dečju poeziju, jer je reč o multimedijalnom umetniku,  jedan od zadataka ”Antićevih dana” jeste da šire istinu o tome, rečeno je na otvaranju manifestacije i izložbe.

“Danas počinje deseta, jubilarna, manifestacija “Antićevi dani”, jedan od najbitnijih programa Kulturnog centra Novog Sada. Zahvaljujući velikanima kao što je bio čuveni Mika Antić, Novi Sad zasluženo nosi laskavi epitet srpske Atine. Izložba “Pprvih 10 godina” svedoči o procesu zvanom “Antićevi dani” koji je iz godine u godinu sve bogatiji”, istakao je Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Tragovi koje je Mika Antić ostavio iza sebe, neotuđivi su deo slike Novog Sada i duha našeg grada koji oduvek slovi za otvorenu sredinu svesnu vrednosti nematerijalnog stvaralaštva, umetnosti i kulture. Svi zainteresovani na izložbi mogu videti Antićeva dela, pročitati citate i pogledati eksponate u sećanje na ovog pesnika.

“Izložba je popunjena takođe i vitrinama u kojima su izloženi, što originalni crteži, razglednice, knjige, takođe, svi dobitnici dosadašnje Antićeve nagrade su prisutni na izložbi. Dugujemo jednu veliku zahvalnost i Andrićevim ličnim prijateljima koji su nam ustupili njihovu arhivsku građu, njihove lične uspomene koje su ostavljali”, rekao je slikar Vojislav Radovanović.

Manifestaciju i ove godine organizuje Kulturni centar Novog Sada pod pokroviteljstvom Skupštine grada Novog Sada. Izložba će trajati do 17. marta, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.