Angio sala otvorena u Urgentnom centru KCV

VIDEO K9: Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine dobio je savremeno opremljenu angio salu za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 70 miliona dinara.

368

Nova angio sala koja je svečano otvorena u Urgentnom centru KCV pružiće šansu pacijentima sa rizikom od moždanog udara, da sa minimalnim posledicama po zdravlje, u kratkom vremenskom roku obave kompletnu procedura od prve dijagnostike do dolaska u Klinički centar.

Za angio salu pokrajina je obezbedila 70 miliona dinara i ona je, kako je istaknuto, jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini.

“Polako stižu CT aparate, magnetne rezonance, obnavljamo medicinsku opremu i do kraja mandata ove vlade u potpunosti ćemo obnoviti dijagnostiku u svih 35 klinika i instituta u pokrajini, a kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, a sa kojima upravlja pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Angio-sala Urgentnog centra u Novom Sadu je jedina koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini, tako da će lekarima putem video-linka biti omogućeno da međusobno leče pacijente.

“Ovo nije jedina investicija velikog obima trenutno u fazi završetka. Ova angio sala je srž i osnov vojvođanskog zdravstva, ali nije jedina velika investicija, jer u narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i novu magnetnu rezonancu”, naveo je doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Savremena tehnologija je sinonim za savremenu medicinu istakao je v.d. direktora KCV dr Petar Slankamenac i dodao da je na ovaj uređaj, koji će znatno unaprediti zbrinjavanje obolelih, pre svega od moždanog udara i ostalih poremećaja u krvnim sudovima, Klinički centar čekao dve godine.

“Mi smo počeli da se bavimo tehnologijom vađenjem tromba iz arterije mozga pre dve godine, međutim, sada na ovaj način ćemo imati mogućnost da to radimo brže, efikasnije i da daleko više sarađujemo sa svim ostalim centrima u Vojvodini sa kojima smo u direktnoj vezi i očekujemo da ćemo takve pacijente zbrinjavati na najbolji mogući način”, kazao je Slankamenac.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, zaključio je Slankamenac, sada će svaki oboleli pacijent u Vojvodini imati istu šansu lečenja kao da se razboleo u Novom Sadu, što je i najveća prednost primene tehničkih dostignuća u medicini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.