Andreju Kolčeriuu uručena UBUS-ova nagrada „Nataša Bošković“

VIDEO K9: U SNP sinoć je, nakon baletske predstave Vragolanka, prvaku Baleta SNP-a Andereju Kolčeriuu uručena Nagrada „Nataša Bošković“ koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije.

83

U SNP sinoć je, nakon baletske predstave Vragolanka, prvaku Baleta SNP-a Andereju Kolčeriuu uručena Nagrada „Nataša Bošković“ koju dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije.

OFF: Nakon uspešnog izvođenja komičnog baleta Vragolanka i ovacija publike učesnicima, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta sinoć je usledio program uručenja nagrade „Nataša Bošković“, koju Udruženje baletskih umetnika Srbije više od dvadeset godina dodeljuje zaslužnim umetnicima.

Žiri za dodelu ove značajne nagrade, koja se sastoji iz plakete, diplome i novčanog iznosa, doneo je jednoglasnu odluku da za sezonu 2017/18. i 2018/19 ona bude dodeljena prvaku Baleta Srpskog narodnog pozorišta Andreju Kolčeriuu, za ostvarenu ulogu Armana Divala u baletu Dama s kamelijama u režiji i koreografiji Krunislava Simića, koja je premijerno obnovljena u oktobru prošle godine.

Nagradu koja nosi ime po našoj prvoj velikoj balerini, umetniku je uručila predsednica žirija Dalija Imanić Savić.

U obrazloženju za dodelu nagrade između ostalog stoji da Andrej Kolčeriu dugi niz godina potvrđuje svoju izuzetnu klasičnu i neoklasičnu tehniku, svoj vanredan osećaj za partnerstvo kao i retku zrelost i promišljenost u pristupu ostvarivanja svojih uloga… Preciznost i lakoća u izvođenju svih zahtevnih tehničkih deonica dokazuje da je reč o vrsnom klasičnom igraču koji će sa pravom poneti nagradu “Nataša Bošković”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.