Andrej Fajgelj podneo ostavku

VIDEO K9: Vest koja je za mnoge neočekivano stigla, jeste da je direktor Kulturnog centra Novog Sada dr Andrej Fajgelj podneo neopozivu ostavku. U pisanom saopštenju Fajgelj je naveo da se vraća profesuri.

381

Andrej Fajgelj bio je direktor Kulturnog centra Novog Sada dve i po godine.

Fajgeljova ostavka je usledila samo nekoliko dana nakon što su mediji preneli da plaća stranačku koleginicu iz Treće Srbije za savetnicu u KCNS-u sa 11.000 evra na godišnjem niovu, a njegov potez je gradonačelnik Miloš Vučević ocenio kao sramotan potez.

U saopštenju KCNS-a u kome je Fajgelj saopštio odluku da podnosi ostavku, on je kao razlog naveo da “masovni mediji, opozicija i vlast složno napadaju rezultate Kulturnog centra Novog Sada”.

[quote_box_center]“Pošto rad i rezultati ne znače ništa, ostala je samo jedna stvar koju mogu da uradim pred sve većim pritiscima. Dajem neopozivu ostavku na funkciju direktora Kulturnog centra Novog Sada. Dve i po godine sam raspolagao budžetom od milion evra godišnje. Funkciju napuštam sa istim stanom, autom i računarom koje sam imao pre nego što sam stupio na nju. To je najvrednija imovina koju moja šestočlana porodica poseduje. Vraćam se profesuri”, saopštio je Andrej Fajgelj​.[/quote_box_center]
Andrej Fajgelj (Novi Sad, 12. maj 1978) je docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu i zamenik predsednika stranke Treća Srbija. Doktor je francuskog jezika i književnosti. Jedan je od osnivača Centra za savremenu edukaciju u Novom Sadu i Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma.

Pokrenuo je više uspešnih projekata: Radna etika u Srbiji, Evropski dan komšija, proizvodnja srpske ćiriličke tastature, izvinjenje španske nacionalne televizije srpskom narodu povodom neistinite reportaže o Jasenovcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.