Ana Ivanović u drugom kolu turnira u Stenfordu

VIDEEO K9: Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Stenfordu (Kalifornija) pošto je jutros savladala Nemicu Sabinu Lisicki.

405

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Stenfordu, ali će sa tog meča ostati upamćena njena rivalka Sabine Lisicki, koja je ostvarila najbrži servis u istoriji ženskog tenisa.

Ana Ivanović je pobedila sa 7:6 i 6:1, ali je Lisicki zabeležila servis od 210,8 kilometara na sat, što je najbrži servis u istoriji ženskog tenisa. Ivanovićeva je čak uspela da uzvrati, ali njena loptica za malo nije pogodila crtu i otišla je u aut. Dosadašnji rekord držala je Venus Vilijams, koja je na US openu 2007. godine imala servis od 207,6 kilometara na sat.

Na listi 10 najbržih servisa u ženskom tenisu svih vremena među rangiranim igračicama, Ana Ivanović je deveta, pošto je na Rolan Garosu 2007. odservirala 201 kilometar na sat.

Protivnica srpskoj teniserki u narednoj rundi biće Kanađanka Kerol Žao koji je Belgijanka Janina Vikmajer predala meč u drugom setu zbog povrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.