AMSS: Zimski uslovi, usporen saobraćaj

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožnje, najviše snega je palo u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa, saopštio je AMSS.

0
312

Prema najavama, meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju iz AMSS posebno upozoravaju vozače.

Zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice na mostovima i nadvožnjacima, stoga je potrebno prilagoditi vožnju i brzinu uslovima na putu.

Na put treba kretati isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su ujedno i uzrok zastoja i prekida u saobraćaju.

Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, međutim kako je sutra Božić naročito u popodnevnim satima očekujemo pojačan saobraćaj najviše na izlazu iz većih gradskih sredina, a to ujedno može biti uzrok nešto dužeg zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na graničnim prelazima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.