AMSS: Trećina vozila neispravna

VIDEO K9: Besplatna provera tehničke ispravnosti na početku ovog leta pokazala je rast ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji, saopštio je Auto moto savez Srbije, nakon što je sprovedena akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

0
341

AMSS je u svojoj tradicionalnoj akciji utvrdio da je procenat neispravnih automobila smanjen ispod trećine pregledanih vozila, odnosno za čitavih 10% u odnosu na prošlogodišnju akciju.

Pred početak letnje sezone, priliku da besplatno provere tehničku ispravnost svojih automobila iskoristilo je 5.000 vozača.

 AMSS: TREĆINA VOZILA NEISPRAVNA
“Rezultati pokazuju da svega 27% ima neku neispravnost. U prošloj akciji bilo je više od trećine, čak 37% neispravnih automobila.
Analiza strukture kvarova, pokazuje da od neispravnih vozila čak 38% ima problem sa kočionim sistemom, 16 % sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 32% automobila.”

Podsetimo, u prethodnoj akciji u novembru prošle godine najčešći problem, pokazalo se, bili su uređaji za zaustavljanje.

Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.