AMSS: Teretnjaci na Batrovcima čekaju oko 13 sati

Na teretnim terminalima na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka se oko 13 sati, saopštio je jutros AMSS.

0
246

Kako se navodi, kolone teretnih vozila na Batrovcima duge su više kilometara.

Na graničnom prelazu “Šid” ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata.

Na prelazu Kelebija sa Mađarskom se na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje, odnosno na ulazu u Mađarsku, čeka u proseku oko četiri sata.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

U saopštenju se navodi da na pojedinim putevima I i II reda ima raskvašenog snega pa je neophodan dodatni oprez i upotreba zimske opreme.

Na pojedinim deonicama ima i poledice na putu što dodatno predstavlja opasnost u vožnji.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače, navodi se u saopštenju AMSS.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, a slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Usled jakog vetra koji stvara snežne nanose na snazi je povremena obustava saobraćaja na deonici Žagubica – Borsko jezero, preko Crnog Vrha.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, navodi AMSS i preporučuje ka Kopaoniku prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke Banje.

Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima se savetuje da korsite isključivo glavne putne pravce bez obzira na to što su oni možda duži, jer je na njima vožnja sigurnija i bezbednija,

U planiskim predelima ovih područja, saobraćaj je otežan i odvija se isključivo uz obaveznu upotrebu lanaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.