AMSS: Sneg usporava saobraćaj

U Srbiji je saobraćaj usporen zbog zimskih uslova vožnje, a najviše snega je palo u južnim, jugoističnim, istočnim i zapadnim krajevima dok je na pojedinim deonicama došlo i do stvaranje manjih snežnih nanosa.

0
238

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta, u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5 cm, a na putevima u planinskim područjima i do 10 cm, saopštio je jutros AMSS.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu na koju posebno upozoravamo vozače.

Na jugu i jugoistoku Srbije, kao i na području Tutina, Sjenice Ivanjice i Novog Pazara gde ima najviše snega i gde je najhladnije, vozačima sesavetuje da koriste isključivo glavne putne pravce.

U planiskim predelima saobraćaj je otežan i odvija se isključivo uz obaveznu upotrebu lanaca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Na snazi je zabrana kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje na sledećim graničnim prelazima sa Hrvatskom Šid, Sot, Bogojevo, Ljuba i Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.