AMSS: Smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti

Vozače na pojedinim putnim pravcima u Srbiji očekuju niska oblačnost i smanjena vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

0
244

Česte promene vremena i prelazak sa suvih na mokre kolovoze donose i česte prekide u saobraćaju, uz veliku opasnost od odrona koji su učestali kroz stenske uske i klisure, navodi se u saopštenju.

U predstojećim danima vikenda očekuje se talas pojačanog saobraćaja, koji je karakterističan za pretpraznične uskršnje dane s većim brojem vozila na putevima i mogućim dužim zadržavanjima na naplatnim rampama, ali i graničnim prelazima, navodi AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Od danas na granicama EU primenjuju se nova šengeska pravila kontrole putnika zbog zaštite EU od terorizma. Pored građana trećih zemalja i građani EU biće detaljno proveravani na granici, što može biti uzrok dodatnog i dužeg zadržavanja. Procedure kontrole na graničnim prelazima će trajati duže, a zbog ovakve provere, vreme trajanja granične kontrole na graničnim prelazima biće produženo, što se posebno odnosi na dane praznika i turističku sezonu.

Od ponedeljka 10. aprila do četvrtka, 13. aprila zbog radova na pružnom prelazu “Martinci” biće obustavljen saobraćaj na delu puta Šid–Sremska Mitrovica. Za vreme obustave predviđeno je preusmerenje saobraćaja na sledeće puteve: auto-put E-70 na delu Kuzmin – Sremska Mitrovica, državni put IB 19, državni put IB 20, državni put IIB 314 i opštinski put Laćarak – Čalma.

Danas od 7.00 do 15.00 u blizini mesta Ćelije, na putu između Kruševca i Razbojne predviđeni su radovi na postavljanju indukativnih petlji u dužini od 30 metara, zbog čega će saobraćaj biti neizmenično propuštan prema postavljenoj saobraćajanoj signalizaciji. Radovi na popravci elastične odbojne ograde izvodiće se do subote, 9. aprila od 22.00 do 6.00, na delu puta od beogradske petlje “Lasta” do petlje “T6- skretanje za Novi Sad”, u oba smera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.