AMSS: Pripremite na vreme dokumente za put u inostranstvo

VIDEO K9: Sigurno ste se puno puta upitali šta i kako je potrebno za polazak u inostranstvo kolima. Koja dokumentacija je potrebna za odlazak kolima u inostranstvo, ali i kako doći do pomoći u slučaju da zatreba, za Kanal 9 objašnjava Slavko Milinov iz Auto Moto saveza Srbije.

0
544

Turistička sezona nam se bliži pa se tako očekuju i gužve na putevima i granicama kao i svake godine.

Mnogi građani nisu upućeni u potrebnu dokumentaciju za put u inostranstvo, što dodatno stvara problem.

“Za put u inostranstvo, pre svega, ako ne idu svojim vozilom, potrebno je međunarodno ovlašćenje ili žuti karton koji košta 1.500 dinara, za to je potrebno da dođe vlasnik vozila sa ličnom kartom, saobraćajnom i lice koje idu u inostranstvo sa pasošem”, rekao je Milinov.

Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu, izdaje se isključivo za vozila registrovana u Republici Srbiji, na osnovu važeće saobraćajne dozvole za vozilo.

“U slučaju kvara automobila, vozači pre svega treba da se obrate operativnom centru Auto Moto Saveza u Beogradu i ako su članovi i ako nisu. Ako su članovi, imaju određene pogodnosti prilikom neke neprijatnosti, a ako nisu članovi, onda će platiti po cenovniku Auto Moto Saveza”, naveo je Milinov.

Novina je da će građani Srbije moći da svoje vozačke dozvole zamene u osam evropskih gradova, gde će im biti priznate bez ikakvih problema i ponovnog polaganja ispita.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.