AMSS: Poledica i vetar otežavaju saobraćaj

Na putevima u Srbiji vozačima se savetuje oprez i sporija vožnja zbog poledice i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

0
320

Neprohodni su putni pravci Pričević-Pecka i Krupanj-Gračanica.

Premа poslednjim informаcijаmа nа grаničnim prelаzimа, nа putničkim terminаlimа, trenutno, nemа dužih zаdržаvаnjа od 20 minutа.

Nа teretnim terminаlimа se nа grаničnom prelаzu sa Hrvatskom “Bаtrovci”, nа izlаzu iz Srbije čekа oko sat vremena, dok se nа grаničnom prelаzu “Šid” čekа oko dva sata. Nа grаničnom prelаzu sa Madjarskom “Kelebijа”, nа izlаzu iz Srbije, teretnа vozilа čekаju oko sat vremena.

Kolovozi u nižim predelima su suvi. Na mestimično vlažne kolovoze treba računati u zonama sa maglom, kao i na putevima preko planinskih prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima, gde ima snega u raskvašenom stanju. Zbog porasta dnevnih temperatura dolazi do otapanja snega i leda, što poslednjih dana utiče i na pojavu odrona, kojih i pored intezivnih intervencija putara ima, pre svega na putevima kroz stenske useke i klisure.

Oni u velikoj meri mogu da ugroze bezbednu vožnju, zato apelujemo na vozače da imaju više pažnje i odgovornosti ukoliko prolaze tim deonicama, da voze sporije kako bi na vreme mogli da reaguju i bezbedno zaustave svoje vozilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.