AMSS: Pojačan intezitet saobraćaja

Auto moto savez Srbije saopštio je danas da su vremenske prilike naklonjene učesnicima u saobraćaju, a tako će, prema prognozi meteorologa, biti tokom celog dana. Iz ovog udruženja navode da nas očekuje lepo, uglavnom sunčano i nešto toplije vreme, ali tek posle maglovitog jutra.

0
254

Vidljivost je u pojedinim krajevima Srbije smanjena zbog čega je saobraćaj otežan na putevima u Bačkoj i Sremu, ima je u Banatu, a najgušća je po kotlinama i pored reka i često je prisutna na putevima preko planinskih prevoja.

AMSS savetuje vozače da koriste svetla za maglu, prilagode brzinu i ne pretiču, a na deonicama gde je vidljivost ispod 100 metara uključe sva četiri pokazivača pravca, orijentišu se praćenjem srednje linije i drže veće odstojanje između vozila.

Vozačima savetuju oprezniju vožnju, a posebno u prepodnevnim i prvim večernjim satima, kada je pored magle, kako na autoputevima i glavnim magistralnim putnim pravcima, tako i na putevima unutar gradskih sredina prisutan i veći broj vozila, što je i karakteristično za petak. Pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevima u Srbiji, pored mogućih zadržavanja na pojedinim deonicama, ali i na naplatnim rampama, donosi i veći broj saobraćajnih nezgoda, na koje AMSS upozorava vozače.

Više opreza od vozača zahtevaju i one deonice na kojima se izvode radovi, a na kojima važi poseban režim odvijanja saobraćaja.

Zbog problema na dilataciji mosta za saobraćaj je do daljnjeg zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici Novi Sad – Beograd, u petlji Batajnica, neposredno pre isključenja za Zemun (Zrenjanin, Pančevo) iz pravca Novog Sada. Saobraćaj se na pomenutoj deonici odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na snazi je naizmenično propuštanje vozila jednom kolovoznom trakom na delu državnog puta II A reda broj 191, deonica Bistrica-Jarmovac, u naselju Druglići, usled urušenja dela paraboličnog zavedenog propusta.

Saobraćaj je obezbeđen adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.