AMSS: Otežan saobraćaj, sneg u većem delu zemlje

Očekivano zahlađenje koje prema najavama meterologa donosi obilnije padavine, u nižim predelima kišu, a na planinama susnežicu i slab sneg, utiče na otežano, a na pojedinim deonicama i usporeno odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros AMSS.

0
175

Zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica koja se najpre javlja na putevima preko planinskih prevoja, ali i na svim onim deonicama gde je strujanje vazduha veće, poput mostova, nadvožnjaka i tunela.

Niska oblačnost i smanjena vidljivost su dodatni razlozi za upozorenje, a vozačima se savetuje da budu pažljiviji i da uvek svojim vozilom budu na bezbednom odstojanju od vozila ispred kako bi na vreme mogli da ga zaustave ili izbegnu opasnost, a brzinu prilagode uslovima na putu.

Saobraćaj je umerenog inteziteta na autoputevima kao i ostalim glavnim putevima.

Zbog radova na zameni oštećenih spojnica na deonici Loznica-Valjevo, u Osečini, danas će biti obustave saobraćaju u vremenu od devet do 20 sati.

Alternativni put vodi preko Valjevske Kamenice i Plavnja.

AMSS poseća da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije do 23. aprila sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja se sprovodi u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcerske, Norveške i Srbije u okviru TIPSO-a.

Akcija obuhvata pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, dok će saobraćajna policija, prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U okviru akcije, danas će biti sprovedena i akcija “Speed Marathon”, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu “Batrovci” zadržavaju višesatno, na prelazu “Šid”, takođe na izlazu iz zemlje, oko 60 minuta, dok ova kategorija vozila na prelazu “Horgoš” čeka oko 90 minuta, saopštio je jutros AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.