AMSS: Oprez zbog vlažnih kolovoza i sumaglice

Na području Srbije padavina trenutno nema, pretežno je vedro i hladno, a iz AMSS upozoravaju vozače na vlažne kolovoze i na mraz zbog koga se stvara poledica.

0
228

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, dok na mestima gde ima poledice ukoliko vozači nemaju zimske pneumatike, a brzinu nisu na vreme smanjili, postoji opasnost da izgube kontrolu nad vozilom.

Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata, pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan i voziti na većem odstojanju od vozila ispred.

Prema rečima meteorologa, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Drine, kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru česti su odroni, a iz AMSS upozoravaju vozače i na pojavu ledenica u tunelima Đerdapske magistrale.

Na auto-putevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima nema snega na kolovozu, dok su se zadržali zimski uslovi posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.