AMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza

AMSS upozoravaju i podsećaju vozače da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.

0
242

Magla ovog jutra smanjuje vidljivost i otežava vožnju na području Crnog Vrha, Sjenice i Požege. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme obavezna.

Usled čestih temperaturnih razlika, kakve smo imali prilike da vidimo prethodnih dana, dolazi i do česte pojave odrona zemlje i kamena, pa posebno budite oprezni na putevima duž stenskih useka i klisura. Veći oprez potreban je i nna putevima na kojima zbog radova dolazi do izmene u režimu odvijanja saobraćaja.

Od juče je zbog radova na urgentnom održavanju i otklanjanju oštećenja na kolovozu, došlo je do izmene u saobraćaju na delu državnog puta IB reda broj 27, deonica Krst – Zavlaka. U vreme radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske kontrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 15.03.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Alternativi pravac je „Novi Obrenovački put“, odnosno državni put I B reda broj 26.

Neprohodni putni pravci:

Prema informacijama štaba zimske službe JP “Putevi Srbije” neprohodni su sledeći putni pravci:
– II A-143 Pričević-Pecka
– II A-137 Krupanj-Gračanica
– I B-39 Pirot – Babušnica -Veliko Bonjince- Granica PZP Niš/Vranje (Svođe)

Obustavljen je saobraćaj na deonici puta II A-137 Mojković – Krupanj zbog oštećenja mosta. Most se nalazi na deonici puta Mojković-Krupanj, a alternativni pravac između Zavlake i Krupnja vodi preko
Krsta i Korenite, tj. državnim putevima IB-27 i IIA-139.

Na snazi je obustava saobraćaja od skretanja za selo Bancarevo do skretanja za selo Ravni Do, deonica Prosek – Crvena Reka – Bancarevo, Alternativni pravac : deonica Niš – Crvena reka – Pirot.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.