AMSS: Magla i poledica otežavaju saobraćaj

Saobraćaj na putevima otežavaju gusta magla, vlažni kolovozi i poledica, a ledena kiša stvara probleme u vožnji na području Velikog Gradišta i Kučeva.

0
296

Vozačima se savetuje poseban oprez i korišćenje pune zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Auto-putevi su prohodni, ali je na delu između Ćuprije i Paraćina saobraćaj usporen zbog prevrtanja cisterne i trenutno se odvija samo brzom preticajnom trakom u smeru ka Nišu, navodi se u saopštenju AMSS-a.

Prema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja dužih od 20 minuta, ali se na teretnim terminalima graničnog prelaza Batrovci, na ulazu u Hrvatsku, čeka oko devet sati.

Teretna vozila se na graničnom prelazu Horgoš ka Mađarskoj zadržavaju oko četiri sata, a zadržavanja na graničnom prelazu Kelebija traju oko dva sata.

Od petlje “Mostar” do beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla”, u noći između 27. i 28. januara do 06.00 časova ujutro izvodiće se radovi na postavljanju zastavica Srbije i Grčke, te će za saobraćaj biti privremeno zatvorena leva preticajna traka.

Saobraćaj će zbog radova biti izmenjen do 7. februara na novom Obrenovačkom putu na petlji kod Ostružnice i odvijaće se na kolovozu suženom na jednu traku po smeru.

Obustavljeni su radovi na sanaciji klizišta Plavna i Zamna na deonici Klokočevac – Negotin, te će se saobraćaj do početka građevinske sezone odvijati normalno i bez zadržavanja vozila.

Završeni su radovi na deonici Čiflik – Staničenje na izgradnji Koridora 10 i saobraćaj se odvija normalno.

Saobraćaj će do 15. marta biti obustavljen zbog radova na rasponskoj konstrukciji na starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko Save, a odvijaće se alternativno preko novog Obrenovačkog puta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.