AMSS: Magla i poledica na putevima

Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a saobraćaj je trenutno slabijeg intenziteta, ali je na pojedinim deonicama magla veoma gusta zbog čega je vidljivost značajno smanjena, saopštio je jutros AMSS.

0
359

Još jedna opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ako brzina nije prilagođena jeste i poledica, koje zbog niskih temperatura, pre svega u toku jutra i večeri ima na svim vlažnim deonicama.

Poslednji dani januara protiču u znaku hladnog vremena, ali bez padavina, sa maglom i sumaglicom koje su i dalje prisutne na putevima.

Poslednji dan vikenda i još jedna smena turista doneće sa prvim popodnevnim satima sigurno još jedan talas pojačanog saobraćaja, prvenstveno na putevima koji vode sa Kopaonika, Goča, Tare, Divčibara, Stare palnine, ali i sa drugih omiljenih zimskih destinacija i skijališta u Srbiji.

Dugo očekivani i najavljeni porast temperatura u narednim danima, otapanje snega i leda usloviće pored mokrih kolovoza i poledice, pojavu odrona, koji u velikoj meri mogu da ugroze bezbednu vožnju, pre svega na deonicama koje vode kroz stenske useke i klisure.

Poslednjih dana bilo ih je pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu.

Ima ih kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, učestali su i u planinskim predelima, a može ih biti na ulazu i izlazu iz tunela.

Prohodnost puteva je dobra. Sobraćaj je trenutno slabijeg inteziteta što je i karakteristično za nedelju prepodne, a manji broj vozila je i na autoputevima pa je i vreme zadržavanja na naplatnim stanicama uobičajeno.

Snega na kolovozu ima do 5 centimetara u višim predelima Valjeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Tutina pri čemu je na snazi i zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.