AMSS: Jak mraz, poledica i magla

Iako su padavine prestale, novi talas hladnog vazduha i jak mraz pretvaraju svaku mokru deonicu u led i poledicu, upozoravaju iz AMSS.

0
309

Jak mraz otežava čišćenje i prohodnost puteva, jer i bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu.

Prethodnih dana česta su proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja mogu uzrokovati prekide u saobraćaju pa vozačima savetujemo da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje a da posebno povedu računa o bezbednom odstojanju između vozila, navodi se u saopštenju.

Na putnim pravcima II prioriteta u brdsko-planinskim predelima , uključujući prilaze zimskim turističkim centrima, snega na kolovozima ima do 5 centimetara pa je neophodna upotreba zimske opreme.

Magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara na području Srema, zapadne Srbije, juga Banata i Pomoravlja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

U slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim prelazima, vozačima se savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su “Bački Vinogradi”, “Đala”, “Bajmok” i “Horgoš II”, je od 7-19 sati, dok su GP “Horgoš”, “Bački Breg” i “Kelebija” otvoreni 24 sata.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, “Batrovci” i “Šid”, vozačima se savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP “Bačka Palanka”, “Sot”, “Ljuba”, “Neštin” ili “Bogojevo”.

U narednim danima za vreme božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugarskom, Rumunijom i Makedonijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.