Amfiteatar Piter i Dajana Bekli

VIDEO K9: Amfiteatar Muzičke škole "Isidor Bajić" nazvan je po bračnom paru Bekli, počasnim građanima Novog Sada.

0
31

Amfiteatar na trećem spratu Muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom Sadu poneo je ime počasnih građana Pitera i Dajane Bekli, a danas je povodom ovog događa prirđena svečanost u ovoj školi.

Piter Bekli iskazao je veliku zahvalnost Muzičkoj školi i Gradu Novom Sadu, naglašavajući da je ovaj događaj, pored toga što je posvećen prijateljskim odnosima Novog Sada i Noriča, ujedno i lep nači da se prisetimo svih onih koji više nisu s nama, a koji su dali nemerljiv doprinos razvoju tih odnosa i koji su beskrajno voleli Novi Sad, poput njegove supruge Dajane.

Direktorka Muzičke škole “Isidor Bajić”, Radmila Rakin Martinović, istakla je da samo poštujući prošlost možemo ići u budućnost.

Piter i Dajana Bekli su počasni građani Grada Novog Sada od 1993. godine, a u naš grad iz rodnog Noriča dolaze osamedesetih godina kao deo delegacije u okviru razmene prosvetnih i sportskih radnika. Proglašenjem za počasne građane bračnom paru Bekli je odato priznanje za dobrotvorni rad, nesebičnu pomoć, kao i doprinos razvoju, unapređenju i obogaćivanju svih vidova saradnje Novog Sada i Noriča.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.