“Amber alert” u Srbiji od novembra

VIDEO K9: Amber alert, sistem ranog uzbunjivanja u slučaju nestanka dece, u Srbiji će biti uveden najkasnije od novembra, rečeno je danas na konferenciji posvećenoj sistemu ranog uzbunjivanja u slučajevima nestanka dece u Srbiji.

0
66

Najkasnije do početka novembra u Republici Srbiji u upotrebu će biti uveden sistem ranog uzbunjivanja u slučaju nestanka dece – Amber alert.

Ovo je danas izjavio državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić na konferenciji „Sistem ranog uzbunjivanja u slučajevima nestanka dece u Srbiji: Procena stanja i mogućnosti“, koju je organizovalo udruženje „Astra“.

Stevandić je podsetio je da je ministar policije u februaru ove godine oformio Tim za uvođenje Amber alert sistema, u čijem su sastavu predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“ sa zadatkom da razmotre uporedno-pravna rešenja i pronađu najbolje prakse kako bi i u našoj zemlji zaživeo sistem Amber alert, prilagođen našem pravnom sistemu i društvu.

Do sada su održana dva sastanka tog tima na kojima je utvrđen plan aktivnosti, vođena diskusija o analizi početnog stanja, o rešenjima uporednog zakonodavstva i prakse i o definisanju kriterijuma za aktiviranje Amber alert sistema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.