Amber alert u Srbiji će se zvati Pronađi me!

Na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber alert), razmotreni su dosad preduzeti koraci na uspostavljanju ovog sistema koji će u Srbiji nositi naziv "Pronađi me!“.

0
46

Državni sekretar MUP-a Danilo Stevandić je istakao da je Ministarstvo izradilo Instrukciju o postupanju policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti, koja definiše jasne i precizne korake aktiviranja i funkcionisanja sistema.

U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, kako je rekao, počeo je rad na izradi platforme za hitno obaveštavanje javnosti.

Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani SMS porukama, prekidom televizijskih i radio-emisija, kao i kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

U radnoj grupi za uvođenje sistema “Pronađi me!“, koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“. (RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.