Ambasadorka Kine posetila Novi Sad

VIDEO K9: Ambasadorka Narodne republike Kine danas je u poseti našem gradu, a u Gradskoj kući je povodom toga upriličen svečani prijem.

0
35

Brojni sporazumi o saradnji na nivou dve države Srbije i Kine, i suštinska međusobna podrška i razumevanje, kada je reč o važnim političkim pitanjima, čine temelj na osnovu kojeg se saradnja konkretizuje i u okviru lokalnih samouprava konstatovano je prilikom sastanka ambasadorke Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. 

Tom prilikom sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog odličnih odnosa Srbije i Kine i uspešnih projekata koji se zajednički realizuju, od kojih su važni infrastrukturni poduhvati aktuelni upravo u Novom Sadu.

Zvaničnici su naglasili da je međusobna podrška po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, odnosno principijelni, dosledni stav obe zemlje po tom pitanju, stub čeličnog, strateškog prijateljstva Srbije i Kine.

Oni su konstatovali da je ceo svet suočen sa velikim izazovima, ali da je jedini put da se oni prevaziđu, politika mira i orijentacija ka onome što ujedinjuje, a ne razdvaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.