Ambasador Ukrajine u Novom Sadu

VIDEO K9: Ambasador Ukrajine u Srbiji, Oleksandar Aleksandrović, boravio je danas u Novom Sadu, gde je u Gradskoj kući razgovarao s gradonačelnikom o daljoj saradnji u oblasti kulture.

0
273

Na sastanku ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandrovića i gradonačelnika Novog Sada bilo je reči o inicijativi da se u našem gradu postavi bista čuvenom ukrajinskom pesniku Tarasu Ševčenku, koju je je Savet za kulturu Grada Novog Sada prihvatio prošle godine.

Reč je o inicijativi prijateljskog grada Lavova koji, poklanjajući bistu svog velikana, želi da doprinese saradnji sa Novim Sadom, sa kojim ima uspostavljene formalne odnose u okviru Mreže balkanskih gradova.

Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se na vrednom poklonu grada Lavova, i rekao da će bista ukrajinskom pesniku biti postavljena na najadekvatnijoj lokaciji, kako bi doprinela bogatstvu spomenika kulture Novog Sada.

Sagovornici su se složili da se međunarodni odnosi posebno učvršćuju tokom zajedničke realizacije projekata, a da je cilj bolje međusobno upoznavanje i stalno uvećavanje prostora za realizaciju aktivnosti koje doprinose opštem napretku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.