Ambasador SAD-a u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Sjedinjene Američke Države zadovoljne su saradnjom sa Vojvodinom u kojoj uspešno posluju privrednici iz te zemlja, rekao je ambasador Kajl Skat danas tokom posete Novom Sadu.

0
166

U proteklom periodu urađeno je mnogo na osnaživanju veza između dva naroda, ocenjeno je prilikom susreta američkog ambasadora Kajla Skata i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića u Novom Sadu.

Skat je rekao da je njegova zemlja zadovoljna saradnjom koju imaju sa AP Vojvodinom u kojoj njihovi privrednici uspešno posluju.

On je istakao i da je Američki kutak u Novom Sadu, osnovan u oktobru 2004. godine kao zajednički projekat Američke ambasade u Beogradu i novosadskog Kulturnog centra, jedan od najaktivnijih.

“Nastavljamo saradnju posebno u oblastima turizma, poljoprivrede, kao i u povezivanju mladih putem sporta i naših univerziteta”, izjavio je Igor Mirović i dodao da će Pokrajinska vlada podržati realizaciju filmskog projekta o operaciji „Halijard“, najvećoj akciji spasavanja američkih pilota koja je izvedena u Srbiji u Drugom svetskom ratu.

Ambasador Skat primljen je i u Gradskoj kući, gde je u razgovoru s gradonačelnikom Milošem vučevićem rečeno da američke kompanije u Novom Sadu dobro posluju, i da postoji veliki prostor za unapređivanje prilika u oblasti privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.