Ambasador Rusije u Novom Sadu

VIDEO K9: Dobri odnosi i saradnja Rusije i Srbije održavaju se i na lokalnom nivou, istaknuto je danas u razgovorima ambasadora Ruske Federacije u Srbiji i gradonačelnika Novog Sada.

0
12

Ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka primio je danas u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je zahvalio gostu na svim aktivnostima koje Rusija čini na polju smanjenja posledica pandemije, a posebno na pomoći u vidu vakcina.

Tokom razgovora je izraženo zadovoljstvo napretkom saradnje dve zemlje na svim poljima, od ekonomije do kulture, uz konstataciju da prijateljstvo dva naroda nikada nije bilo snažnije, što se odražava i na lokalni nivo, odnosno da benefite imaju i lokalne samouprave.

U razgovorima je bilo reči i o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u našem gradu, a sagovornici su se osvrnuli i na titulu koju će Novi Sad poneti naredne godine kao centar evropske kulture i, sa tim u vezi, na intenziviranje kulturne saradnje Novog Sada sa ruskim gradovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.