Ambasador Kipra posetio Novi Sad

VIDEO K9: Uspostavljanje bliskijih odnosa Kipra i Novog Sada bila je tema današnjeg sastanka ambasadora Kipra i gradonačelnika Milana Đurića.

0
17

Ambasador Kipra u Srbiji Andreas Fotiu posetio je danas Novi Sad, gde je u Gradskoj kući razgovarao s gradonačelnikom Milanom Đurićem.

Na satanku je istaknuto da su bliski bilateralni odnosi Srbije i Kipra plodno tle za uspostavljanje saradnje među gradovima dve zemlje.

Đurić je naveo da su kiparske kompanije i privrednici dobrodošli da na teritoriji našeg grada prošire svoje poslovanje. Ambasador Fotiu je rekao da je Ambasada Kipra otvorena za saradnju i naznačio da je polje obrazovanja, odnosno razmena na nivou škola i univerziteta, od velikog značaja i jedna od najvažnijih spona među dve zemlje.

U cilju uspostavljanja bliskijih odnosa dva naroda, gradonačelnik je naveo kulturnu razmenu kao veoma značajnu, predloživši ambasadoru učešće umetnika sa Kipra na „Novi Sad film festivalu“ koji će po drugi put biti održan u septembru ove godine, a u pogledu privredne saradnje, apostrofirao je mogućnost učešća privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u maju u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.