Ambasador Izraela u Hrvatskoj korigovao sporni tvit o Oluji

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor ispravio je posle nekoliko sati sporni tvit kojim je ranije danas čestitao Hrvatskoj Dan pobede i godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja izazvavši oštre kritike zvaničnog Beograda.

110
Israeli Flag

“Čestitke Hrvatskoj povodom Dana domovinske zahvalnosti”, napisao je ambasador u novom tvitu, ne pominjući ni Dan pobede ni operaciju Oluja, preneo je danas popodne Tajms ov Izrael.

U svetlu osetljivosti, tvit je promenjen kako bi na ispravan način odrazio nameru ambasadora i države Izrael, rečeno je tom listu u Ministarstvu spoljnih poslova u Jerusalimu.

U prethodnom tvitu ambasador Mor je čestitao Hrvatskoj 24. godišnjicu “operacije Oluja, kojom je obnovljen njen suverenitet u Domovinskom ratu”.

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević ocenio je tim povodom da je “čestitanje pogroma onima koji ga slave svake godine kao ‘Dan pobede’ ili ‘obnavljanje suvereniteta’ protiv osnovnih ljudskih principa modernih društava” i “više nego ironično i tužno, pošto dolazi od predstavnika Izraela”, preneo je izraelski list. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.