Ambasador Holandije u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Ambasadora Kraljevine Holandije u Srbiju Gradskoj kući danas je primio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

0
74

Ambasadoru Holandije u Srbiji Jostu Reinćesu dobrodošlicu, po drugi put, u Novom Sadu poželeo je gradonačelnik Milan Đurić koji se u razgovou prevashodno osvrnuo na posledice stravičnog nevremena koje je zadesilo naš grad, istakavši da sve materijalne štete mogu da se saniraju i da je najbitnije da nije bilo ljudskih žrtava.

Takođe je naglasio da Novi Sad predstavlja administrativni, privredni i univerzitetski centar, koji je poslednjih godina znatno uvećao broj stanovnika, tako da prilagođavanje ukupne infrastrukture narastajućim potrebama predstavlja jedan od razvojnih prioriteta grada.

Đurić je iskazao zadovoljstvo zbog unapređenja ekonomske saradnje naših dveju država, zahvaljujući investicijama kompanija „Hajneken Srbija“, pivare u Novom Sadu, trenutno jedne od tehnološki najnaprednijih u regionu, kao i kompanije „CTP“ koja u radnoj zoni Kać gradi halu površine 14.000 m2 u vrednosti od 15 miliona evra u koju će, kao je naveo, kineska kompanija ,,Liambo“ uložiti još dodatnih 50 miliona evra, a posao će dobiti 500 ljudi.

Ambasador Reinćes je rekao da zajednica holandskih kompanija u Srbiji stalno raste, posebno u IT sektoru, a neke od njih će i obići tokom posete Novom Sadu.

Na sastanku je, kako je sapšteno, izražen obostrani interes za unapređivanje ekonomskih odnosa i uspostavljanje bliže saradnje u oblastima kulture, trgovine, investicija i poljoprivrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.