Ambasador Crne Gore u poseti Novom Sadu

Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Branislav Mićunović i generalni konzul Crne Gore Miodrag Kankaraš posetili su Novi Sad, gde ih je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Miloš Vučević.

539

Vučević je gostima poželeo dobrodošlicu i istakao da Grad Novi Sad ima odlične odnose sa crnogorskim gradom Budvom, sa kojim je i pobratim, kao i sa Tivtom, sa kojim ima uspostavljene prijateljske odnose. 

Ambasador Crne Gore Branislav Mićunović zahvalio se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu.

On je ocenio da odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da se ta dobra saradnja odražava i na saradnju među lokalnim samoupravama dve zemlje.

Gosti su sa gradonačelnikom diskutovali o saradnji u oblasti kulture, a posebno se tokom razgovora istakla tema vezana za pozorišnu umetnost i za veliki broj novosadskih festivala.

Sagovornici su na sastanku naglasili činjenicu da je saradnja dve zemlje najintenzivnija na polju kulture, sporta i obrazovanja, ali i da postoje razvojne šanse u oblasti privrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.