Ambasador Brazila u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: U poseti Novom Sadu danas je ambasador Brazila u Srbiji Mauro da Fonseka Kosta Kouto, koji je u Gradskoj kući razgovarao s gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

0
11

Ambasador Savezne Republike Brazil u Republici Srbiji Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto i gradonačelnik Novog Sada održali su sastanak u Gradskoj kući, tokom prve zvanične posete ambasadora našem gradu.

Ambasador Brazila je ovom prilikom istakao da Novi Sad vidi kao lokalanu samoupravu koja kontinuirano podstiče promociju multinacionalnosti i zajedništva kroz ulaganje u kulturne projekte i manifestacije, po kojima je i poznat širom sveta.On je čestitao gradonačelniku na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture koju ove godine nosi Novi Sad.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri diplomatski odnosi Brazila i Srbije koji traju duže od osam decenija, a koji se odražavaju i na plodnu saradnju u oblasti kulture. S tim u vezi, gradonačelnik Vučević je naglasio važnost kulturne razmene, koja je često put i ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje i sagovornici su razmatrali eventualne buduće projekte iz tog domena.

Ambasador je obavestio gradonačelnika da će boravak u Novom Sadu iskoristiti i za obilazak Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema „Biosens“, zbog zainteresovanosti za oblast obnovljivih izvora energije, poput bio-goriva.

Razmenjena su mišljenja i o potencijalnim zajedničkim aktivnostima, uz zaključak da će prijateljski odnosi i dobra saradnja Ambasade i Grada biti nastavljena i u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.