Ambasador Argentine posetio Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je ambasadora Argentine u Republici Srbiji, Osvalda Marsika, u Gradskoj kući.

0
7

Gradonačelnik mu je poželeo dobrodošlicu u Novi Sad, a ambasador Marsik se zahvalio na srdačnom prijemu.

Sagovornici su konstatovali da je za očekivati da se preko devet decenija dobrih diplomatskih odnosa Argentine i Srbije, preslika i na lokalni nivo i saradnju na mnogim poljima. Tako je na sastanku bilo reči o jačanju veza dva naroda, posebno u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, ali je naglašeno da treba jačati potencijale privredne i ekonomske saradnje.

Na sastanku je istaknuto da bi konkretizovanje buduće saradnje Ambasade i Grada moglo biti realizovano kroz učešće argentinskih privrednika na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, zatim u okviru kulturno-umetničkih manifestacija, kao i uspostavljanjem pobratimskih odnosa sa gradom iz Argentine koji bi se pridružio porodici od 22 grada pobratima Novog Sada.

Ambasador Marsik je čestitao Gradu Novom Sadu na prestižnoj tituli koju ove godine ponosno nosi kao Evropska prestonica kulture, i napomenuo da će boravak u Novom Sadu iskoristiti i za posetu manifestaciji „Dani Argentine na Filozofskom fakultetu“ koja se održava od 8. do 10. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.