“Alternatura”, na biciklima kroz Novi Sad

VIDEO K9: Ljubitelji vožnje biciklom od subote će moći da učestvuju u organizovanim vožnjama kroz osam delova Novog Sada. Reč je o projektu pod nazivom ,,Alternatura'', novom ciklusu biciklističkih vožnji kroz naš grad, koje će trajati do 8. septembra.

0
430

Nakon projekta ,,Tour de Naselje” koji je realizovan u prethodne tri godine na Novom naselju, ove godine ,,Alternatura” će posetiti čak 8 delova grada.

Tokom ovih biciklističkih vožnji, svake subote od 18 časova, sugrađani će moći da učestvuju i u diskusiji o najrazličitijim temama, kao što su alternativni načini zaposlenja ili putovanja, urbana arhitektura, ekstremni sportovi, viteštvo, kulturne i istorijske tajne Novog Sada i mnoge druge.

“Prva tura počinje kod Nis-ove zgrade i pričaćemo o arhitekturi Novog Sada kroz vekove, malo ćemo se vozati malo ćemo pričati o arhitekturi, diskutovati, poenta nam je da se i drugi Novosađani uključe i iskažu svoje mišljenje, tako da ih pozivamo sve da nam se prikluče i da se zajedno ovog leta vozimo po gradu”, rekla je Milica Kuzmanov iz Udruženja Novo kulturno naselje.

Pored raznovrsnog programa, promocija biciklizma je nezaobilazan deo ovih tura, kaže Kuzmanov, kao vid širenja svesti o alternativnom i zdravom stilu života.

“Ovog četvrtka imaćemo i izložbu ,,bajseva” na Brod Teatru. Svako ko ima neki zanimljiv bajs i ko ustvari želi da se informiše o Alternaturi može da dođe i da popriča sa nama i prikaže svoj ,,kul bajs” i da se družimo u suštini. Poenta je da mi promovišemo neki zdrav način života, da se vozimo ulicama Novog Sada jer prethodni naš projekat je pokrivao samo Novo Naselje, ali smo shvatili da naši građani žele da se voze po celom gradu”, navela je Kuzmanov.

Učestvovanje u ovim turama je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani pojave na svom ,,bajsu” ili da na fejsbuk stranici Novog kulturnog naselja rezervišu, ako žele, jedno od specijalno namenjenih vozila za dve osobe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.