Alternativa CK13

VIDEO K9: Sledeća godina moga bi doneti epilog o preseljenju Omladinskog centra CK13 iz objekta Crne kuće. Prvostepenom presudom naloženo je iseljenje iz ovog objekta, na koji je CK13 uložio žalbu. Još uvek ne znaju da li će ostati u ovom kultnom objektu, ali kako kažu, gde god da se se presele tamo će u stvari biti i Crna kuća.

0
44

Opstanak Crne kuće, jednog od retkih alternativnih mesta u Novom Sadu i dalje je upitan. Omladinskom centru CK13, koji u njoj deluje, u novembru je stigla prvostepena presuda prema kojoj bi trebalo da se isele iz ovog objekta.

Sadašnji objekat Crne kuće u tom slučaju ne bi napustio samo Omladinski centra CK13 već i neki drugi kolektivi i zajednice koje se okupljaju i aktivno deluju na ovom mestu, uključujući i Kuhinju solidarnosti. Svi oni već dve godine dve godine rade pod pritiskom zbog neizvesnosti o tome šta će biti sa prostorom, kaže Đorđe Majstorović PR CK13.

Majstorović je istakao da za sada CK13 neme neku alternativu u slučaju iseljenja.

Ipak, nadaju se da će sledeće godine sud odlučiti u njihovu korist i da će svoje aktivnosti nastaviti da sprovode u ovom prostoru, a u slučaju drugačijeg epiloga i preseljenja, Crna kuća će, kaže Majstorović biti tamo gde budu i oni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.