Aleksandar Jankov u Zelenoj stranci

VIDEO K9: “Jedan od glavnih ciljeva Zelene stranke u budućnosti biće borba da Zrenjaninci dobiju zdravu pijaću vodu”, rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke povodom pristupanja stranci Aleksandra Jankova, jednog od najpoznatijih zrenjaninskih boraca za vodu, građanskog aktiviste i novinara.

0
151

Njegova stranka, istakao je Čabradi, nastaviće da vodi bitku za ustavnu zaštitu pitke vode, zabranu upotrebe GMO, zabranu gradnje mini hidroelektrana i čišćenje gradova Srbije od smeća.

“Naš interes je bolja Srbija. Zdravija Srbija. Čistija Srbija. Srbija koja će, kad je naslede naša deca, biti uređenije mesto za život. Mesto u kom kroz vodovodne cevi neće teći otrovi, kao što je to danas slučaj. Mesto u kom nas neće ubeđivati da su ti otrovi dobri za naše zdravlje. Aleksandar Jankov, kao osvedočeni borac za zdravu vodu Zrenjanina, kao član Zelene stranke moći će da doprinese poboljšanju uslova života svojih sugrađana – rekao je Čabradi.

Jankov je istakao da njegovo pristupanje Zelenoj stranci nije odluka koju je doneo preko noći, već da je reč o logičnom sledu stvari, budući da je, kako je naveo, Zelena stranka partija koja se dokazala na polju zaštite životne sredine i borbi za prava građana.

“Pošto smo sarađivali na nekim projektima i pošto su jedina stranka koja se iskreno bavi pitanjima zaštite životne sredine, logično je bilo da zajednički interes – zdravlje ljudi, ubuduće branimo zajedno”, kazao je Jankov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.