Albanci sa Kosova gluvi na apele Zapada

VIDEO K9: Apeli Zapada koji se upućuju Albancima na Kosovu malo vrede, a takvo ponašanje ne treba nikoga da čudi, rekao je član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin.

0
164

Šef misije EU na Kosovu i Metohiji Natalija Apostolova i američki diplomata u Prištini Filip Kosnet, uputili su apel kosovskim vlastima da sprovedu odluku Ustavnog suda iz 2016, kojom se potvrđuje vlasništvo manastira Dečani nad dvadeset četiri hektara zemlje koju on koristi.

EU je, kako su naveli, duboko zabrinuta zbog nesprovođenja presude Ustavnog suda u slučaju imovinskog spora u Dečanima, ali i drugih koji se tiču imovine pripadnika nevećinskih zajednica.

Da li je ovo još jedan dokaz neozbiljnosti prištinskih vlasti i samovolje koja tamo vlada, pitali smo člana Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije Dragana Maršićanina.

Ustavni sud Kosova je pre tri godine zaključio dugogodišnji sudski spor u korist Manastira Visoki Dečani i potvrdio vlasništvo manastira nad dvadeset četiri hektara zemlje koja je šesnaest godina bila pod sudskim sporom.

U odluci objavljenoj na službenom sajtu, Ustavni sud Kosova nije prihvatio tadašnju odluku apelacionog veća specijalne komore Vrhovnog suda Kosova da se predmet ponovo vrati osnovnom sudu u Dečanima na ponovno suđenje. (Prilog KTV Zrenjanin)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.